Malzemeler:
4yufka
1su bardagi peynir
7tane haslanmis patates
1yumurta
1su bardagi yogurt
yarim paket tereyagi
pulbiber
Üzeri icin:yumurta sarisi,cörek otu yada susam
Ezilmis patates,ufalanmis peynir,yumurta ve pulbiberini bir kabin icine koyup diger tarafta yogurdu ve eritilmis yagi karistirin.Bu karisimin yarisini patatesli harcin icine verip karistirin.
Ilk yufkayi serip üzerine yogurtlu karisimdan elinizle sürün,daha sonra patatesli harctan serpin.
Dördüncü yufkaya kadar ayni islemi yapin,hamuru rulo seklinde sarin ve 2 saat buzdolabinda bekletin. 1 parmak kalinliginda dilimleyin,yaglanmis tepsiye dizip yumurta sarisi sürün susam atip 200 derecede kizartin, soguduktan sonra servis yapin.
AFIYET OLSUN
1 Comments:
Merhaba..
Bende bu börekten sürekli yaparım..Çok lezzetli oluyor.Hatta bunu hazırlayıp buzlukta saklıyorum.Canımız istedikçe elimizin altında bulunan yemeğimiz oluyor..Sevgiler
Post a Comment
<< Home