dilin-tatlari

dilin-tatlari

SAYFAMA HOSGELDINIZ :)

Monday, November 13, 2006


ÜZÜMLÜ KEK

MALZEMESI:
3 yumurta 1 su bardagi yogurt 1.5 su bardagi toz seker 1 kabartma tozu 1 vanilya 3 su bardagi un 1 cay bardagi kuru üzüm

HAZIRLANISI:
Bir kapta yag, seker, yogurt ve yumurtayi cirpin. Un kabartma tozu ve vanilya ekleyip karistirarak kek hamurunu hazirlayin. Kuru üzümü yikayip üzerine az miktarda un serpin ve hazirladiginiz kek hamuruna ilave ederk karistirin. Önceden isitilmis firina verip 160 derecede 30 dakika pisirin.Soguyunca dilimleyerek servis yapin. Isterseniz sizde benim gibi degisik kaliplar kullana bilirsiniz, ben icine üzüm yerine findik yada ceviz parcalari kullaniyorum.
Haydi kolay gelsin. Herkese güzel bir hafta dilerim.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home