dilin-tatlari

dilin-tatlari

SAYFAMA HOSGELDINIZ :)

Sunday, October 29, 2006


Patatesli acma Börek

Hamur malzemeleri:
1 kg Un
1 Maya
1 Cay bardagi sivi yag
tuz

Yogurmak icin ilik su yada süt bu malzeme ile normal bir hamur yogrulur ele yapismayacak sekilde.

ic malzemeleri:
Haslanmis ve ezilmis patates kirmizi toz biber ile biraz yagda 2 - 3 dakika kavrulur.
Hamurlari yaglamak icin: 250 gr eritilmis tereyagi.

Hamuru mayalandirmaya gerek olmadigi icin hemen işe baslayabiliriz, elimizdeki hamuru dört eşit parcaya bölelim.
Birinci bezeyi un yardimi ile cok ince olmayacak şekilde büyük bir yufka acalim üzerine tere yagi serpelim elimizle her tarafina yayalim yufkanin iki kenarini ortaya dogru katlayalim bu kenarlarida yagladiktan sonra diger iki ucu da birbirine gelecek şekilde katlayalim ve bir kare oluşturalim böylece, bu kenarlarida yagliyalim sonra hamuru yaglanmiş firin tepsisinin icine koyalim. Ikinci bezeyede ayni işlemi yapalim bu hamuru tepsideki diger hamurun üzerine koyalim ortasina haşlanmiş patatesi koyup (kulandigimiz harc biraz bol olsun) bütün kenarlari elimzde toplayip sikalim ve hamurun ortasina bastiralim. Bunuda elimzle bastirarak tepsinin icine eşit kalinlikta yayalim. Üzerine bir yumurta sarisi sürelim susam yada cörek otu serpip 200 derecede üzeri kizarana dek pişirelim.
Geri kalan iki bezeyede ayni işlemi uygulayalim.

NOT:Isterseniz patates yerine 200 gr. beyaz peynir ve maydanoz dan yapilmiş harc kullanabilirsiniz.
Patateslisi yumuşak bir börek oluyor.
Peynirlisi ise citir citir bir börek oluyor.

Ilik şekilde servis yapmanizi tavsiye ederim hanimlar.
Afiyet olsun !!!

2 Comments:

At 3:19 AM, Anonymous Anonymous said...

Merhaba Beyhan,sayfan hayirli olsun.Ben patatesli herseyi cok severim.Sayfana yeni tarifler ekledinmi diye bakiyorum kac gündür ama yok.Yani yeni tarifler eklemeni bekliyorum.Kolay gelsin

 
At 1:17 PM, Blogger beyhan said...

Anonym yorumun icin tesekkür ederim, calistigim icin herzaman vaktim olmuyor. Bugun yeni bir tarif ekledim,umarim begenirsin.
Hoscakal.

 

Post a Comment

<< Home