dilin-tatlari

dilin-tatlari

SAYFAMA HOSGELDINIZ :)

Monday, May 14, 2007

KAKAOLU VE LIMONLU KEK



8kisilik
Gerekli malzeme:
3 kahve fincani tozşeker
1 çay bardaği siviyağ
3 yumurta, 3 kahve fincani yoğurt
6 kahve fincani un, 1 paket vanilya
2 çorba kaşiği kakao
1 paket kabartma tozu
1 kahve fincan su, 2 limon


  • Iki kahve fincani tozşeker, siviyağ, yumurta ve yoğurdu derin bir kasede çirpin. Un, vanilya, kakao ve kabartma tozunu ekleyip mikserle çirpmaya devam ederek kek hamurunu hazirlayin.
  • Hamuru yağlanmiş kek kalibina dökün ve önceden isitilmiş 180 dereceye ayarli firinda pişirin.
  • Limonlarin kabuklarini rendeleyin ve suyunu sikin. Bir fincan su, kalan tozşeker ve limon suyunu bir tencerede isitin. Karişim ilininca limon kabuğu rendesini ilave edin. Keki firinda çikarip hazirladiğiniz limonlu karişimi kekin üzerine dökün. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapin.

Afiyet olsun

0 Comments:

Post a Comment

<< Home