dilin-tatlari

dilin-tatlari

SAYFAMA HOSGELDINIZ :)

Monday, May 14, 2007

KIYMA SOSLU FIRIN PÜRE



Malzeme:2 adet sogan, 2 corba kasigi sivi yag, yarim kilo az yagli kiyma, 2 corba kasigi salca, yarim kilo patatesten hazirlanmis püre , 100 gr. kasar peyniri rendesi, 250 gr. domates, 1 corba kasigi ince kiyilmis samisak.
Hazirlanisi:Soganlari ince ince kiyip yagda kavurun. Kiymayi daha sonra da salcayi ilave ederek karistirmaya devam edin. Tuz ve karabiber serperek atesten aliniz. Püreye rendelenmis peyniri lave edip karistiriniz. Kiymayi bir firin kabina bosaltip dilimlediginiz domateslerle üzerini kapatiniz. Püreyi bir krema sikicisi ile dekoratif bir sekilde domateslerin üzerini sikiniz. Önceden 225 derece isitilmis firinda 15-20 dakika pisiriniz. Servis yapmadan önce sarmisak ve kiyilmis dereotu ile üzerini süsleyiniz.
Afiyet olsun

0 Comments:

Post a Comment

<< Home