dilin-tatlari: March 2007

dilin-tatlari

SAYFAMA HOSGELDINIZ :)

Friday, March 30, 2007

Elmali Cevizli Pay

Malzemeler:

1 su bardagi Sana (erimis)

1 su bardagi yogurt

1 paket kabartma tozu

2 tatli kasigi seker

1 cay kasigi tuz

Aldigi kadar un

Harci icin:

4-5 adet elma

1 su bardagi ince cekilmis ceviz

1 tatli kasigi tarcin

1/2 su bardagi seker

Üzeri icin:

Pudra sekeri

Yapilisi:

1. Elmalari rendeleyip, bir tencereye alin.

2. Daha sonra icine tarcini, cevizi ve sekeri koyup, elmalari bir tasim pisirin. Pisen harci sogumasi icin yayvan bir tabaga alin.

3. Harc sogurken, derin bir kabin icinde, erimis-sogumus Sana´yi, yogurdu, kabartma tozunu, sekeri, tuzu ve hamuru kulak memesi kivamina gelene kadar unu azar azar ilave edip, yogurun.

4. Hamur kivamina geldikten sonra 10 esit bezeye ayirin.

5. Bezeleri merdane yardimi ile ince olarak acin.

6. Hamurun kenar kismina soguyan harctan koyup, sigara böregi gibi sarin.

7. Elmali cevizli paylari Sivi Sana ile yaglanmis tepsiye dizin.

8. Önceden 200° derecede isittiginiz firinda, paylarin üzeri kizarincaya kadar pisirin.Soguyan paylarin üzerine pudra sekeri serpin.

9. Elmali cevizli paylari servis tabagina alip, servis edin.

Bu lezzetli tarifi sana yemek kitabindan yaptim ,sonuc harikaydi evde herkes cok begendi.

Herkese kolay gelsin,ve afiyet olsun diyorum.

Yagmur yüklü bulutlar gibi gelen, etegindeki hayir cevherlerini basimiza bosaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapilmaniz dilegiyle . Nice kandiller.

Wednesday, March 28, 2007

Ahkáf Súresi´nden














Ey insana
Anne ve babasina
Güzel muamele etmesini emreden
Zira
Annesi onu nice zahmetlerle
Tasimis karninda
Ve dogurmus nice zorluklarla

Ey Mekke etrafindaki
Bircok sehirleri
Yerle bir eden
Ve yanlis yoldan dönsünler diye
Áyetlerini farkli üsluplarla
Tekrar tekrar izah eden
Ey gökleri ve yeri Yaratan
Yarattiktan sonra da
Hicbir yorgunluk duymayan

Ey yüce Mevlá
Bagli olarak özümüze ve kökümüze
Güzel isler yapmak nasip eyle
Bizlere
Hem cok saygili kil, mukaddeslerimize
En basta da anne ve babamiza
Payimizi da fazla eyle
Has kaynak Kur´an´dan
Yansiyan nurlardan
Duygularimizi hep dipdiri eyle
Vahiy mesajinin taze tecellileriyle...

Safvet Senih

Saturday, March 24, 2007

ÜCGEN BÖREKLER

Bu börekler portakalagacindan arkadaslar, ben denedim ve hosuma gittiler size de tavsiye ederim.Sevgili Hatice'nin ellerine saglik diyorum,tarife buradan ulasa bilirsiniz.

htttp://www.portakalagaci.com/oburcuk/2004/02/peynirli_gen_br.html



Wednesday, March 07, 2007

Peynirli Börek
malzemeler:
6 Yufka
2 Yumurta aki
2 Cay bardagi siviyag
6 Corba kasigi Yogurt
Ic malzeme:
250 gr beyaz peynir
1 bag maydanoz
pulbiberi
Ilk önce yumurta aki, yogurt ve siviyagi güzelce cirpalim.
Yaglanmis firin tepsisine bir yufkayi büzerek yerlestirelim üzerine hazirladigimiz harctan sürelim ikinci yufkayida üzerine serip yine harc sürelim ücüncü ye de ayni islemi yapip, peynir ve maydanozlu ic harci serpip üzerine diger üc yufkayi ayni islemi yaparak serelim. En üste harc koyulmaz onun yerine yumurta sarisi sürüp cörek otu atalim ve 200° derecede üzeri kizarana kadar firinda tutalim, soguduktan sonra servis yapalim.

Tuesday, March 06, 2007






Actim ellerimi Allah'a

Dayanip Kur'ana

Durdum duaya

Fatiha Suresi'nden:

Ya Allah, ya Rabbelamin

Ey Rahman, ey Rahim

Hep böyle tanidik Seni

Sensin, din gününün Maliki...

Nalinin bagcigini bile

Senden isteyen Sahabe gibi

Kaybettigimiz ve aradigimiz herseyi

Senden istiyoruz sadece

SAFVET SENIH




Peygamber Tavsiyesi
´´Merhamet edene, Allah da merhamet eder.
Siz yeryüzündekilere erhamet edin ki
gökyüzündekiler de size merhamet etsin.``
Hz. Muhammed (a.s.m.)

Monday, March 05, 2007



Firinda Karnibahar
1adet karnibahar
500ml cig krema (yogurt da olabilir)
2yumurta
1yemek kasigi un
100gr kasar peyniri
tuz, karabiber, muskat.biraz tereyagi

Yikanmis ve parcalara ayrilmis karnibahari tuzlu suda yari pisirelim.
Karnibaharlari sudan alip bir borcama koyalim ,diger tarafta krema, yumurta ve unu karistiralim tuz,biber ve muskatla tat verip sonra rendelenmis peyniri'de ilave edelim,
bu karisimi karnibahar'in üzerine gezdirelim tereyagini kücük parcalar halinde kesip üstüne paylastiralim, firinda yarim saat kadar üzeri kizarana kadar tutalim.


AFIYET OLSUN