dilin-tatlari: December 2006

dilin-tatlari

SAYFAMA HOSGELDINIZ :)

Saturday, December 30, 2006

Kurban Bayraminiz Kutlu Olsun


Bugün Kurban Bayramı, kurbanlar kesilecek sevap niyetiyle etler dağıtılacak herkese. Yürekler bir olacak gönüllere kilitlenecek. Gökler rahmet bereketiyle yağmurlar boşaltacak yeryüzüne. Bugün hepimizin yüreği şenlenip bayram sevinciyle coşacak. Hepimizin Kurban Bayramı kutlu olsun.

Monday, December 11, 2006

Selam arkadaslar bugün nihayet yeni bir tarif ekleyebilecegim sayfama, umarim hosunuza gider biz ailece cok seviyoruz bu alman pastasini belki aranizda bilenlerde vardir.
Yaninda bir bardak sicak cayla iyi gidiyor yani anlayacaginiz sevgili arkadaslar. Umarim sizlerde begenirsiniz.



Kirazli Pudingli Pasta (Streuselkuchen mit Kirschen)


















1kat,hamur malzemesi:400g un
1paket kuru maya
150ml ilik süt
80g seker
150g eritilmis tereyagi
1fiske tuz
1paket kabartmatozu
2yumurta

2kat,üzerine sürmek icin:
1paket vanilya pudingi tozu
50g seker
1 paket vanilya sekeri
1,250kg kiraz
200g eski kaymak (Schmand)
600ml süt

3kat,üzerine serpmek icin:
175g un
100g seker
1fiske tuz
1paket vanilya sekeri
100g eritilmis tereyagi

NOT:burada adi gecen eski kaymak kesilmis sütten elde edilen bir tür kaymak yada krema cesidi belkide az yagli kaymak olarak da gecebilir.
Birde kiraz yerine visne kullanabilirsiniz, mevsimi olmadigi icin ben visne konservesi kullandim.

1.Hamur malzemelerini mikserle güzelce karistirip üzeri kapali sekilde sicak bir yerde 1saat dinlendirelim.

2.Ikinci bölümdeki malzemelerle devam edelim, ilk önce sütten 3-4 yemek kasigi alalim bununla puding tozunu karistiralim geri kalan sütü seker ve vanilya sekeri ile tasim kaynatalim .Sütü atesten alip icine pudingi karistirarak ilave edelim,sonra tekrar atese alip karistirarak bir tasim
daha kaynatalim.Sonra sogumasini bekleyelim, ara sira karistiralim ki yüzü kurumasin. Daha sonra buna eski kaymagi ilave edelim güzelce yedirelim.
Diger tarafta kirazlarin cekirdeklerini ayiklayalim, eger konserve ise suyunu iyice süzdürelim.

3.Hamuru birdaha karistiralim ve yaglanmis dikdörtgen bir firin tepsisine elimizle yerlestirelim,
bir kenarini yukari dogru uzun birakalim.Üzerini örtelim bir 15 dak. daha dinlendirelim.

4.ücüncü bölümdeki malzemeleri bir catal yardimi ile karistiralim ortaya birbirini pek tutmayan ufanan bir hamur cikacak.
5.pudingi hamurun üzerine esit sekilde yayalim kirazlarida bunun üstüne serpistirelim,simdi hazirladigimiz en son un ve yag karisimi olan hamuru elimizde madalina büyüklügünde sikalim sonra bunlari iri parcaciklar halinde hamurun üstüne serpelim,resimde görebilirsiniz bunlari da.

Önceden isitilmis firinda 180 derecede 40 dakika üzeri hafif kizarana kadar pisirelim.
Alti kizarinca tepsiyi yukari sürelim ki yanmasin.

Soguduktan sonra afiyetle yiyebiliriz, tarif size biraz uzun gelebilir ama inanin buna degiyor.

Yorumlarinizi beklerim yazarsaniz sevinirim.