dilin-tatlari: November 2006

dilin-tatlari

SAYFAMA HOSGELDINIZ :)

Monday, November 20, 2006


Merhaba arkadaslar bugün sizlere yapimi kolay ve az zaman gerektiren bir tarif vermek istiyorum.

Hindistancevizli kek

Hazirlama süresi: 20 dakika
Pisme süresi:45 dakika

Malzemeler:
250 g Un
2 kücük tatli kasigi kabartma tozu
150 g Seker
1 fiske tuz
3 yumurta
150 g eritilmis, sogutulmus tere yagi
150ml Süt
100 gr. cekilmis Hindistancevizi
Üzeri icin:Pudra sekeri

Un ve kabartma tozunu karistir bir karistirma kabina ele, hindistancevizi haric diger malzemeleri de icine verip hepsini karistir sonra hindistancevizini ekle. Hamuru yaglanmis kek kalibina dök önceden isitilmis 180° derecede yaklasik 45 dakika pisir.
Keki 10 dakika kalibin icinde beklet sonra cikarip sogut, pudra sekeri serp.
Evet ve kekimiz hazir arkadaslar, hepinize afiyet olsun.

NOT: Eger hindistancevizi sevmiyorsaniz ayni miktarda cekilmis findik yada badem koyabilirsiniz, ama bu sefer üzerine eritilmis cikolata dökün. Ben kendim böyle yaptim, umarim begenirsiniz.

Yorumlarinizi beklerim.

Tuesday, November 14, 2006

Peynirli - Patatesli Rulolar

Malzemeler:
4yufka
1su bardagi peynir
7tane haslanmis patates
1yumurta
1su bardagi yogurt
yarim paket tereyagi
pulbiber

Üzeri icin:yumurta sarisi,cörek otu yada susam

Ezilmis patates,ufalanmis peynir,yumurta ve pulbiberini bir kabin icine koyup diger tarafta yogurdu ve eritilmis yagi karistirin.Bu karisimin yarisini patatesli harcin icine verip karistirin.
Ilk yufkayi serip üzerine yogurtlu karisimdan elinizle sürün,daha sonra patatesli harctan serpin.
Dördüncü yufkaya kadar ayni islemi yapin,hamuru rulo seklinde sarin ve 2 saat buzdolabinda bekletin. 1 parmak kalinliginda dilimleyin,yaglanmis tepsiye dizip yumurta sarisi sürün susam atip 200 derecede kizartin, soguduktan sonra servis yapin.

AFIYET OLSUN

Monday, November 13, 2006


ÜZÜMLÜ KEK

MALZEMESI:
3 yumurta 1 su bardagi yogurt 1.5 su bardagi toz seker 1 kabartma tozu 1 vanilya 3 su bardagi un 1 cay bardagi kuru üzüm

HAZIRLANISI:
Bir kapta yag, seker, yogurt ve yumurtayi cirpin. Un kabartma tozu ve vanilya ekleyip karistirarak kek hamurunu hazirlayin. Kuru üzümü yikayip üzerine az miktarda un serpin ve hazirladiginiz kek hamuruna ilave ederk karistirin. Önceden isitilmis firina verip 160 derecede 30 dakika pisirin.Soguyunca dilimleyerek servis yapin. Isterseniz sizde benim gibi degisik kaliplar kullana bilirsiniz, ben icine üzüm yerine findik yada ceviz parcalari kullaniyorum.
Haydi kolay gelsin. Herkese güzel bir hafta dilerim.